Detailní popis produktu
Paštika z krůtích jater na portském víně s medem
Kvalitní krutí játra, portské víno, čerstvé bylinky, med z našich šilheřovických úlů a trocha másla GHÍ pro zjemnění je to, co dodává naší paštice její nezaměnitelnou chuť. Přesný poměr ingrediencí u nás držíme v tajnosti, ale prozradit vám můžeme, že naše paštika z krutích jater obsahuje přesně 0 konzervantů a dochucovadel, je až neuvěřitelně jemná, jak v chutí, tak v konzistenci, a krásně se roztírá, i když ji zrovna vytáhnete z lednice.
S čím to bude ladit
Nejvíce ji to sluší na čerstvé nebo opečené bagetce s trochou našeho cibulového chutney navrchu. Dopřát si k ní můžete jak sklenku bílého vína, tak dobře vychlazené pivo.
Složení: Krůtí játra, portské víno, smetana, přepuštěné máslo, šalotka, med, bylinky, mořská sůl, koření.
Typ: Masný výrobek pasterizovaný, polokonzerva.
Hmotnost: 185 g
Trvanlivost: 2 měsíce
Výrobce: Medoo Silesia s r.o.
Původ: Moravskoslezský kraj, Česko
Cibulové chutney s medem a jahodami
Když anglické slovo "chutney" přečtete hezky česky, bude znít jako rozkaz: Chutnej! A ono chutná! Nejlépe v domácím hamburgeru, hot dogu či sendviči. A taky jako příloha k čemukoliv, co sundáte z grilu.
S čím to bude ladit
Rozumět si bude se steaky i sýry a perfektně dochutí i jinak fádní paštikové jednohubky. Cibulovou štiplavost vyvažuje svou sladkostí med. Jahody a výběr bylin ještě podtrhují už tak vyladěnou chuť. Člověk si pak s každým soustem v duchu opakuje otázku: "Jak může z obyčejné cibule vzniknout tak neobyčejně dobrá věc?"
Složení: červená cibule, červené víno, med, třtinový cukr, olivový olej z pokrutin, ocet, jahody, bylinky, mořská sůl, koření
Typ: Zpracovaná zelenina - pasterizováno
Hmotnost: 210 g
Trvanlivost: 6 měsíců
Výrobce: Medoo Silesia s r.o.
Původ: Moravskoslezský kraj, Česko
Včelaři od syna až po dědu
Jsem Robert a všechno, co vím o včelách, mě naučil táta. Ke včelařině ho přivedl jeho otec, můj děda, a já teď více než 70 let zkušeností s chovem včel, které v rodině máme, předávám svým synům.
Včelařina má v naší rodině tradici stejně jako v celém Česku. Včelaří se tu už po staletí. I proto má naše země třetí nejvyšší míru zavčelení v Evropě. Včely jsou naše přírodní bohatství a já jsem rád, že obohatily i můj život.
