Krůtí trhané stehno s libečkem slaninou a uzenou paprikou
Detailní popis produktu
Proč to zkusit
Tak dlouho jsme ladili recept a hledali správný poměr medu do naší trhané krůty, až jsme se ho tam rozhodli nedat. Chvíli nám to rvalo srdce, ale tahle “trhačka” nám i bez medu zachutnala tak, že by nebylo fér vás o ni ochuzovat. V našich jídlech totiž nejde jenom o med. Jde hlavně o požitek z té chvíle, kdy si na talíř nandáváte něco výjimečného. A to naše krůtí trhané stehno s libečkem, slaninou a uzenou paprikou do posledního sousta splňuje.
S čím to bude ladit
Osmahnutý špek dědy Pilčíka, orestovaná zelenina a poctivý vývar. V tom všem se libové stehenní masíčko několik hodin konfituje. Až když se propojí chutě, putuje do sklenic. Pasterizace pak všechny chutě zakonzervuje, aby se ten gurmánský koncert mohl odehrát i na vašem stole. Krůtě to bude slušet na chlebu i opečené bagetce. Zasytí jako rychlá svačina na studeno, ale připravíte z ní i plnohodnotný oběd. Stačí maso s výpekem ohřát a servírovat s bramborovou kaší, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medové speciality |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Včelaři od syna až po dědu
Jsem Robert a všechno, co vím o včelách, mě naučil táta. Ke včelařině ho přivedl jeho otec, můj děda, a já teď více než 70 let zkušeností s chovem včel, které v rodině máme, předávám svým synům.
Včelařina má v naší rodině tradici stejně jako v celém Česku. Včelaří se tu už po staletí. I proto má naše země třetí nejvyšší míru zavčelení v Evropě. Včely jsou naše přírodní bohatství a já jsem rád, že obohatily i můj život.