Trhaná krkovice s medovým ciderem a zeleným pepřem
Detailní popis produktu
Proč to zkusit
Když se spojí dobré s dobrým, musí vzniknout něco jedinečného. To je případ i naší krkovice. K osmahnutým kusům vepřového nejdříve putuje štědrá porce dijonské hořčice s medem, pak vše přelijeme medovým ciderem. V tom se maso dlouhé hodiny konfituje, ať má čas do sebe natáhnout všechno dobré. Z trouby do sklenic už pak míří chutí nabité porce trhané krkovice, které zalijeme výpekem. Ten totiž chuťovou nálož ve sklenici zakonzervuje, aby k vám dorazila v plné síle.
S čím to bude ladit
Krkovici to sluší na kváskovém chlebu, ale zachutná i opečené bagetce. Na studeno si ji dejte jako rychlou svačinu, na teplo jako plnohodnotný oběd. Stačí maso s výpekem ohřát a servírovat s bramborovou kaší, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medové speciality |
---|---|
Hmotnost: | 0.19 kg |
Včelaři od syna až po dědu
Jsem Robert a všechno, co vím o včelách, mě naučil táta. Ke včelařině ho přivedl jeho otec, můj děda, a já teď více než 70 let zkušeností s chovem včel, které v rodině máme, předávám svým synům.
Včelařina má v naší rodině tradici stejně jako v celém Česku. Včelaří se tu už po staletí. I proto má naše země třetí nejvyšší míru zavčelení v Evropě. Včely jsou naše přírodní bohatství a já jsem rád, že obohatily i můj život.