Trhaná hovězí klížka s medem, mátou a skořicí

TOP produkt
175 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
15.10.2025

Kližka z mladého býčka stráví spolu s medem, kořením a bylinkami dlouhé hodiny v pekáči, aby se klih v úponech a blanách mezi svaly rozrušil a předal masu celé své chuťové bohatství. Výsledkem je křehké, šťavnaté a chutí nabité hovězí, které chutná na všechny způsoby.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Proč to zkusit

Trpělivost má možná stejný vliv na chuť naší trhané hovězí kližky, jako všechny bylinky, koření a med, které do ní přidáváme. Přípravu kližky totiž nejde uspěchat. V pekáči stráví dlouhé hodiny, aby se pomalým pečením při nízkých teplotách klih v úponech a blanách mezi svaly rozrušil a předal masu celé své chuťové bohatství. Křehké, šťavnaté a chutí nabité kousky hovězího masa jsou pak připomínkou toho, že na dobré se občas vyplatí počkat.

 

S čím to bude ladit

Pěknou porci trhané hovězí kližky s výpekem naložte na klasickou bramborovou kaši, doplňte pečenou mrkví, dozdobte čerstvými klíčky a máte oběd jako obrázek. Ke svačině bychom trhaným hovězím napěchovali bulku, sandwich nebo tortillu a k večeři jsme si ho oblíbili na topince. Na suchou topinku naskládejte plátky česneku, zakápněte bio řepkovým olejem, nandejte trhané maso, na něj nastrouhaný křen a trochu nasekaného kopru. Robert, šéf a vrchní medonaut Medoo, doporučuje.

Doplňkové parametry

Kategorie: Medové speciality
Hmotnost: 0.2 kg

Včelaři od syna až po dědu

Jsem Robert a všechno, co vím o včelách, mě naučil táta. Ke včelařině ho přivedl jeho otec, můj děda, a já teď více než 70 let zkušeností s chovem včel, které v rodině máme, předávám svým synům.

Včelařina má v naší rodině tradici stejně jako v celém Česku. Včelaří se tu už po staletí. I proto má naše země třetí nejvyšší míru zavčelení v Evropě. Včely jsou naše přírodní bohatství a já jsem rád, že obohatily i můj život.

JI6A9246


Když všechno voní po medu

V objetí anglického parku kolem zámku Šilheřovice a v přilehlých lesích, kde před dvěma sty lety průmyslník Salomon Rothschild pořádal hony, dnes naše včely sbírají nektar. Z něho pak vzniká 100% čerstvý, přírodní a zdravý med.

Aby necestoval daleko, provozujeme v bývalých zámeckých konírnách se ženou Kateřinou Zámeckou medárnu Medoo – medovou manufakturu, bistro a obchůdek, kde všechno voní po medu.

Ctíme principy sociálního podnikání a těm, pro které život nebyl med, dáváme v Medoo šanci. Zaměstnáváme zdravotně znevýhodněné i dlouhodobě nezaměstnané a pomáháme jim začlenit se do běžného života.

 JI6A2320


Láska, péče a med v dokonalém poměru

Medy Medoo a vůbec všechny naše medové dobroty jsou výsledkem poctivé práce nás a našich včel.

Všechny recepty dlouho a s chutí ladíme, aby v nich láska, péče a med byly v dokonalém poměru. Vyrábíme z vlastních medů a surovin od spřátelených farmářů. Nepoužíváme dochucovadla, konzervanty ani chemii.

Milujeme med ve všech jeho podobách a každý den jsme v něm až po uši. Ponořte se do něho s námi.

48495012361_b07fe437b2_o-1536x1022