Medový cider
Spojením jablečné šťávy a výběrového medu z našeho rodinného včelařství (Med Chlebiš) vzniká medovo-jablečné ověžení, které spolehlivě zažene žízeň a hodí se téměř ke každému jídlu. Vítěz Regionální potravina Moravskoslezského kraje v letošním roce 2022.
Proč to zkusit:
Smíchejze med s prokvašenou jablečnou štávou z tradiční prajzské odrůdy jablek "Strýmka", nechte nechte je spolu rok a půl tancovat v tancích a dostanete vyzrálý cider nasládlé chuti, kterého se nebudete moci nabažit. Napěněný cider sytě oranžové barvy chutná nejlépe dobře vychlazený, v široké vínové sklenici a se dvěma kostkami ledu. Medový cider není tak hořký jako pivo, ale není tak sladký jako limonáda, takže je ideální osvěžení do horkých letních dní. Jen pozor na bublinky, které umí překvapivě rychle naskákat do hlavy.
Chuť: ovocná, nasládlá

Specifikace
Objem | 0,33 l |
Obsah alkoholu | 6,5 % obj. |
Výrobce | Medoo Silesia s.r.o. |
Země původu | Česko |
