Proč to zkusit
Abychom nespálili enzymy obsažené v medu, přidáváme ho do karamelu až během chladnutí. Tím obohatíme starý dobrý slaný karamel o úplně nové chuti. První skleničku pravděpodobně sníte jen tak po lžičkách. Tak moc vám bude chutnat. Až u druhé začnete přemýšlet, do čeho byste si slaný karamel s medem mohli ještě přidat.
S čím to bude ladit
Slaný karamel s medem se bude mít dobře na zmrzlinách, waflích a palačinkách a dochutit si s ním můžete i müsli, ovesnou kaši nebo jogurt. Hospodyňky ho s oblibou přidávají do krémů, dortů a těst. Nad průměr s ním vystoupá i jinak obyčejná vánočka, ale naším tajným favoritem je jednoznačně karamelová šlehačka.
Specifikace produktu
Varianty: | 220 g |
Trvanlivost: | 6 měsíců |
Složení: | cukr, smetana 30 %, med, mořská sůl |